hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Muffin eperrel

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Az epret mossuk meg – távolítsuk el a szárvégeket –, csöpögtessük le, daraboljuk fel.
A tésztához keverjük az étolajat simára a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Egyenként tegyük bele a tojásokat, és a masszát mindegyikkel kb. fél percig keverjük. A sütőport, a sót és a lisztet keverjük össze, a zabpehellyel és az íróval felváltva – több részletben – keverjük a tésztához.
Az eperdarabokat (ha mélyhűtöttet használunk, fagyottan) óvatosan forgassuk bele.
A tésztát töltsük egy vajjal kikent és kilisztezett muffintepsibe, majd simítsuk el a tetejét.
170 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig.
A megsült muffinokat rövid ideig hagyjuk hűlni, majd hintsük meg porcukorral, tálaljuk friss eperrel.

Megjegyzés

A gyümölcs idény szerint megváltoztatható! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss