45 dkg erdei gyümölcs (szeder, áfonya, málna, ribizli lehet, akár vegyesen is, fagyasztott is lehet)
47 dkg teljes kiőrlésű liszt
23 dkg cukor
12 dkg hideg vaj + kevés a forma ki vajazásához
2,5 dl zsíros tej
2 db tojás
2 tk sütőpor
1 tk só
1/2 tkőrölt fahéj
1 tk vanília-kivonat
Elkészítés
A ropogóshoz az aprított mogyorót, a barnacukrot, a lisztet és a felkockázott hideg vajat összedolgozzuk morzsalékosra.
Egy 28 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk. A tésztához összedolgozzuk a kockázott vajat, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót és a fahéjat. Morzsalékos állagot kell kapnunk.
Egy tálban felverjük a tojásokat és elkeverjük a tejjel, valamint a vaníliakivonattal. Apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket, és alaposan összedolgozzuk.
A tésztát kivajazott formába öntjük, majd megszórjuk a gyümölcsökkel, utána pedig a ropogós morzsával.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, majd 55-60 percig sütjük a tésztánkat. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e: ha a tű tisztán jön ki a süteményből, megbizonyosodhatunk róla, hogy elkészült. A formában hagyjuk teljesen kihűlni.