Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Morzsás torta erdei gyümölcsökkel - lépésről lépésre!

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A ropogóshoz az aprított mogyorót, a barnacukrot, a lisztet és a felkockázott hideg vajat összedolgozzuk morzsalékosra.
  2. Egy 28 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk. A tésztához összedolgozzuk a kockázott vajat, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót és a fahéjat. Morzsalékos állagot kell kapnunk.
  3. Egy tálban felverjük a tojásokat és elkeverjük a tejjel, valamint a vaníliakivonattal. Apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket, és alaposan összedolgozzuk.
  4. A tésztát kivajazott formába öntjük, majd megszórjuk a gyümölcsökkel, utána pedig a ropogós morzsával.
  5. A sütőt előmelegítjük 175 fokra, majd 55-60 percig sütjük a tésztánkat. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e: ha a tű tisztán jön ki a süteményből, megbizonyosodhatunk róla, hogy elkészült. A formában hagyjuk teljesen kihűlni.

    13 ISTENI MORZSASÜTI, AMIT NEM LEHET ELRONTANI! >>> 

    ÍGY LESZ TÖKÉLETES A CRUMBLE, A MORZSASÜTI >>>

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek