Elkészítés: A pác hozzávalóit összekeverjük, és beleforgatjuk a felkockázott csirkehúst. Néhány órán vagy akár 1 éjszakán keresztül is hagyjuk a pácban. Másnap szűrjük le, a páclevet tegyük félre.
Felforrósított vajban pirítsuk meg a csirkét, öntsük rá a pác felét, illetve tegyük bele a szósz hozzávalóit is: a paradicsompasztát, a cukrot és a tejszínt. Főzzük össze és tegyük félre.
A fűszeres krumplitekercshez összekeverjük a kétféle lisztet az olajjal és a fűszerekkel, és annyit meleg vizet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Majd félujjnyi vastag téglalap formára kinyújtjuk, és ráhalmozzuk a tölteléket: a főtt burgonyát villával összetörjük, belekeverjük az összevágott zöldpaprikát, a fűszereket és a tojást. A tölteléket egyenletesen elkenjük a kinyújtott tésztán, amit szorosan feltekerünk, és az így kapott tésztakígyót ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Bő, forró olajban kisütjük, a sütés folyamán a töltelék besötétedik.
A chutney-hoz egy serpenyőben a felolvasztott vajban megpirítjuk a fűszereket, majd beletesszük az almát és a mazsolát, és puhára pároljuk, de ne főzzük szét a gyümölcsöt. Kb. 20 perc alatt elkészül.
Jó étvágyat hozzá!