Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Morzsás almás pite

60 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • A töltelékhez:
  • 5 db alma
  • 1 teáskanál fahéj (őrölt)
  • 1.5 ek cukor (kristály- vagy porcukor)
  • 1 evőkanál búzadara (étkezési)
  • A tésztához:
  • 15 dkg vaj
  • 45 dkg finomliszt
  • 3 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor (kristály- vagy porcukor)
  • 2 ek tejföl
  • 1 csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor

Elkészítés

  1. A meghámozott almákat lereszeljük, majd fahéjjal, cukorral és a búzadarával összekeverjük. 
  2. Felolvasztjuk a vajat, majd szobahőmérsékletűre hűtjük (tűzhelyes melegítés után kb. 10 perc múlva felhasználhatóvá válik).
  3. A tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk. A kapott tésztát elfelezzük, és az egyik részét egy 20 cm átmérőjű tortaforma méretűre nyújtjuk, majd a tésztaalapon egyenletesen elterítjük az almatölteléket.
  4. A tészta másik felét kivesszük a hűtőből, lereszeljük, majd meghintjük vele a tölteléket. A piténket 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 35 perc alatt készre sütjük.

    ÍGY LESZ TÖKÉLETES AZ ALMÁS PITÉD - 10 TIPP, HOGY A NAGYI IS ELKÉRJE A RECEPTET! >>> 

11 ISTENI GYÜMÖLCSÖS PITE, AZ ALMÁSTÓL A MEGGYESIG>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss