Elkészítés: A mogyorót megpirítjuk, majd a héját konyharuhával ledörzsöljük. A mogyorót és az étcsokit vágódeszkán durvára vágjuk. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a cukrot apránként beleszórjuk, elkeverjük. A mogyorót és a csokit a tojáshabba forgatjuk.
Egy kapcsos sütőformát sütőpapírral kibéleljük, és a tésztát beletöltjük. 40 percig sütjük (tüpróba kell), majd a formában hűlni hagyjuk.
A krémhez a fehércsokit felolvasztjuk, a tojássárgájákat egyenként belekeverjük. Kihűtjük, de nem hagyjuk teljesen megdermedni. A tejszínt kemény habbá verjük, és a kihűlt csokikrémbe forgatjuk.
A krémet a formában lévő tésztára kenjük, és kb. 3 órára a mélyhűtőbe tesszük. Tálalás előtt 10 perccel kivesszük, hogy kissé felengedjen, díszítjük és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre