Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós-fehércsokoládés torta

120 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 15 dkg mogyoró
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 4 tojásfehérje
  • 6 dkg kristálycukor
  • A habhoz:
  • 20 dkg fehércsokoládé
  • 4 tojássárgája
  • 4 dl habtejszín
  • A díszítéshez:
  • 2,5 dkg reszelt étcsokoládé
  • tetszés szerinti bogyós gyümölcs
  • mentalevelek

Elkészítés

Elkészítés: A mogyorót megpirítjuk, majd a héját konyharuhával ledörzsöljük. A mogyorót és az étcsokit vágódeszkán durvára vágjuk. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a cukrot apránként beleszórjuk, elkeverjük. A mogyorót és a csokit a tojáshabba forgatjuk.

Egy kapcsos sütőformát sütőpapírral kibéleljük, és a tésztát beletöltjük. 40 percig sütjük (tüpróba kell), majd a formában hűlni hagyjuk.

A krémhez a fehércsokit felolvasztjuk, a tojássárgájákat egyenként belekeverjük. Kihűtjük, de nem hagyjuk teljesen megdermedni. A tejszínt kemény habbá verjük, és a kihűlt csokikrémbe forgatjuk.

A krémet a formában lévő tésztára kenjük, és kb. 3 órára a mélyhűtőbe tesszük. Tálalás előtt 10 perccel kivesszük, hogy kissé felengedjen, díszítjük és tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss