Elkészítés: A pirítóshoz a kenyérszeleteket rárakjuk egy tepsire, majd meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal és 1-2 csipet ételízesítővel megszórjuk mindkét oldalát. 180 fokos sütőben pár perc alatt szép barnára sütjük.
Eközben a konzervek levét leszűrjük, a póréhagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk, a virslit pedig puhára főzzük s felkarikázzuk, majd mindezt összekeverjük egy nagyobb tálban. Megszórjuk kevés sóval, borssal, esetleg pár csepp olívaolajjal, s a pirítóssal tálaljuk.
A konzervek helyett használhatunk akár fagyasztott kukoricát is. A póréhagymát pedig helyettesíthetjük lilahagymával is. Úgy is nagyon finom!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre