A májat felszeleteljük, az ereket csipesszel eltávolítjuk. Sózzuk, fehér borssal ízesítjük, majd forró serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül, magas lángon, mindkét oldalát megpirítjuk. Egy 10 dkg-os szelet esetében 15-15 mp sütés elég egy-egy oldalára, így belül szép rózsaszínű marad.
A megtisztított mangót cikkekre vágjuk, a mézet a fehérborral addig hevítjük, amíg a bor elpárolog.
Hozzáadjuk a mangót a kacsamájhoz, kevés sóval ízesítjük, és kb. fél percig pároljuk.
Tipikus ünnepi előétel. Karácsonykor ezzel az ízkavalkáddal tudjuk kezdeni a vacsorát. Nemcsak nagyon finom, de látványos kezdése az ünnepi menünek.
Ajánlom mindazoknak, akik nyitottak a nem feltétlenül tradicionális vacsorákra. - Kismacs01
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!