Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-kókuszos brownie

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók: 20-24 szelethez:
  • 13 dkg margarin feldarabolva
  • 20 dkg étcsokoládé apróra vágva
  • 24 dkg cukor
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 tojás könnyedén felverve
  • 6 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg meggy
  • 2 tojásfehérje

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy szögletes formát kikenünk és kilisztezünk, vagy kibéleljük sütőpapírral.

Az átszitált lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval. A margarint és a csokoládét egy közepes lábasban, állandó keverés mellett felolvasztjuk. Kis lángon, forralás nélkül addig főzzük, amíg a keverék krémessé válik, utána langyosra hűtjük. Az egész tojást 8 dkg cukorral laza habbá verjük, majd a csokoládés-vajas masszához keverjük. Hozzáadjuk az 5 dkg cukrot, a lisztet és a kimagozott, lecsepegtetett meggyet. A keveréket az előkészített formába öntjük.

A tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, hozzákeverjük a kókuszreszeléket, és a tészta tetejére kenjük. Mérsékelten meleg sütőben kb. 40 percig sütjük, majd hagyjuk a formában kihűlni, csak ezt követően vágjuk kockákra.

Megjegyzés

Én tettem bele egy kis rumot is.
- Xtina7

Ezek is érdekelhetnek