hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes habos

MME MME
1 4.3/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojássárgákat - robotgép segítségével - kikeverem a cukorral és a vajjal. Hozzáadom a tejfölt, a sütőport és a citrom levét. Annyi lisztet teszek hozzá, hogy nokedli keménységű tésztát kapjak. A tésztát vajjal és liszttel kikent tepsibe öntöm. Ráborítom a meggyet és betolom a sütőbe. Légkeveréses sütőben 180 fokon addig sütöm, amíg a beleszúrt hurkapálcára már nem ragad a tészta. Amíg sül a tészta, a tojásfehérjéket robotgép segítségével elkeverem a porcukorral. Addig keverem, amíg jó habos nem lesz a massza. Amikor a süti megsült, kiveszem a sütőből, rákenem a habot és lassú tűzön (50 fok) 15-20 perc alatt megszárítjuk a habot. Isteni!!!

Ezek is érdekelhetnek

Friss