Elkészítés: A szalonnát összekockázzuk, kiolvasztjuk. Beletesszük az apróra vágott hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát és kb. 1 dl vizet, és lesültjük újra zsírjára.
A húst felvágjuk csíkokra (külön a marhát és külön a sertést), rádobjuk a hagymára a marhahúst, beletesszük a fűszereket, a bor felét, és lassú tűzön főzzük egy 1 órát. Ekkor hozzáadjuk a sertéshúst is, és tovább főzzük, ha szükséges, utánafűszerezzük, a levet pótoljuk, előbb a borral, majd ha szükséges még, akkor vízzel.
Külön edényben a gombát kevés zsíron megpároljuk, majd mikor már a hús kész, hozzáadjuk a párolt gombát, sütjük együtt is kevés ideig.
Ekkor hozzáadjuk a tejfölt, amibe előtte a lisztet elkavartuk. Egyet rottyantunk rajta, és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre