Elkészítés: Megolvasztjuk a vajat, és 25 dkg összetört vagy ledarált
mandulás keksszel összedolgozzuk. Olajjal kikent 22 cm-es formába nyomkodjuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
A zselatint hideg vízbe beáztatjuk, a befőttet lecsepegtetjük, a maradék kekszet szintén összetörjük. A mascarponét elkeverjük a joghurttal, a cukorral, a citromlével, a a befőttel és 3 dkg kekszmorzsával, a zselatint a krémbe keverjük, és a hűtőbe tesszük.
A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, és ezt is a krémhez keverjük, majd mindezt a kekszlapra öntjük, elsimítjuk, és 2 órára hűtőbe tesszük.
A tortát tálalás előtt meghintjük a maradék kekszmorzsával, mandaringerezdekkel és a csillag alakú keksszel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre