Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyar szelet

60 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • 6 tojás
  • 6 ek. kristálycukor
  • 6 ek. liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 5 csepp zöld ételfesték (jó minőségű)
  • 5 dl meggle cukrászhab
  • 25 dkg túró
  • 8 csepp citrom aroma
  • 4 ek. szamócadzsem
  • 1 csomag piros tortazselé
  • 2 dl víz

Elkészítés

  1. A 6 tojás fehérjét 6 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport, 6 evőkanál lisztet, majd az ételfestéket. Óvatosan összeforgatjuk majd a masszát egy kisebb méretű (20*20 cm) négyzet alakú tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük,majd készre sütjük. A piskóta állapotát fogpiszkáló segítségével ellenőrizzük. A tészta akkor sült meg, ha a fogpiszkálóra nem ragad tészta. Mikor kész a piskóta, hagyjuk kihűlni.
  2. Ezután megkenjük a szamócadzsemmel és elkészítjük a krémet. A cukrászhabot habverő segítségével kemény habbá verjük. Ezután a túrót óvatosan hozzá morzsoljuk a tejszínhabhoz és bele csöpögtetjük a citrom aromát. A krémet óvatosan összekeverjük és a dzsemes piskóta tetejére kenjük. Szép simára húzzuk a tetejét.

Ezek is érdekelhetnek