hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magyar kézműves csokoládé nyert a gasztronómiai Oscaron

default user icon
MME
A nyertes csokoládé műhelynek ez már a 19. nemzetközi elismerése.

Pisztáciás, perui csokoládés, sós karamellás ízesítésű csokoládéval nyert a Bonbonier Csokoládé Manufaktúra a Great Taste Awards-on. Bonbonokkal, trüffelekkel és fagylaltokkal az utóbbi hat évben már tizenkilenc nemzetközi díjjal gazdagodtak. Idén szicíliai pisztáciával, perui ércsokoládéval és sós karamellával ízesített étcsokoládé bonbonját választották a világ élvonalába.

A bírák dicsérték a pisztácia gazdag aromáját és a sós karamellás étcsokoládé krém kivételes lágyságát. A kontrasztosan elkülönülő ízek külön-külön is felejthetetlen élményt nyújtanak, de együtt tökéletes és izgalmas ízkombinációt alkotnak. A kostolás élményét tovább fokozza a lágy krémeket kiegészítő perui étcsokoládé burok, mely ropogós hatást nyújt. A bonbonok kézzel festett, dekoratív megjelenését is külön kiemelték az értékelésekben.

„Pisztácia, csokoládé, sós karamella… Nyami. Külön-külön is kedvenceim ezek az ízek” - meséli nevetve Erdélyi Nóra a vállalkozás chocolatierje. „Évek óta kombinálom őket már fagylalt és sütemény formájában. A sok pozitív visszajelzés inspirált idén abban, hogy csokoládé formában is elkészítsem ezt az ízkombinációt. Az alapanyagok ismeretében a legnagyobb feladat a tökéletes arányok kikísérletezése és a roppanós, crunchy csavar beépítése volt. Igazából belül éreztem, hogy „Ő” esélyes lehet egy nemzetközi díjra. Nagyon büszke vagyok, hogy egy csillagos minősítéssel díjazták a bonbonunkat.”

 A Great Taste Awards az angliai Fine Food Céh által szervezett verseny, amelyet egyszerűen csak élelmiszeripari Oscar díjaként emlegetnek világszerte. 2021-ban számos terméket jelöltek a versenyre a teljes gasztronómiát lefedő 35 kategóriákban: a csokoládéktól kezdve a tejtermékeken keresztül a hús termékekig és a borokig. Séfekből, étel kritikusokból, szakértőkből, és gasztro bloggerekből álló 500 fős zsűri áprilistól júliusig kóstolta és értékelte a nevezett termékeket. A nevezett 12.000 termékből csupán kétszáz körüli azon termék száma, amelyek elnyerhetik a legmagasabb, három csillagos minősítést! A szervezők szerint a Great Taste csillagjai és logója tulajdonképpen egy jelzés a fogyasztók felé mindenhol a világon, hogy kiemelkedő minőségű és ízvilágú terméket vásárol. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss