Elkészítés: A lisztet a sütőporral, a vajjal, a cukorral, az egész tojással, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével alaposan gyúrd össze. A tészta kétharmad részét nyújtsd vékonyra, fektesd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend meg lekvárral. A krémhez a cukrot keverd habosra a tojássárgákkal. Add hozzá a darált diót, ízesítsd vaníliás cukorral, majd a tojások fehérjéből vert habot is forgasd bele. Simítsd el egyenletesen a tésztalapon. Végül a maradék tésztából sodorj pálcikákat, készíts rácsozatot a sütemény tetejére. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30-35 perc alatt süsd szép rózsaszínűre. Ha kihűlt, szeleteld kis hasábokra.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre