Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

100 kilót fogyott a kisgyermekes anya, ez történt a bőrével

default user icon
MME
A fogyás gyakran hosszú és gyötrelmes procedúra. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a San Diego-i Shantel Carrillo esete. A 28 éves, kisgyermekes édesanya néhány évvel ezelőtt még csak XXXL-es ruhákat húzhatott magára, míg le nem küzdötte gyorsétterem-függőségét. Súlycsökkentő műtétje és megfelelő diéta segítségével több mint 100 kilogrammot fogyott. Azonban itt még korántsem ért véget a küzdelem.

Shantel annak idején kifejezetten egészségtelenül étkezett. Fodrászként sokáig dolgozott egy plázában, ebben az időszakan pedig minden egyes nap a bevásárlóközpont gyorséttermi szintjére járt el ebédelni, és a legpocsékabb dolgokat rendelte onnan. “Narancsos csirkét ettem, és nagy diétás kólával öblítettem, majd a műszak végeztével ugyanezt ettem vacsorára. Undorító volt.” Munka után ráadásul az édesanyja is étellel várta otthon, így minden nap kétszer vacsorázott.

A több mint 20 évig tartó szenvedés után 2016-ban úgy döntött, felveszi a harcot súlyproblémáival. A diéta kezdetén Shantel döbbenten konstatálta, hogy 165 kilót nyom. Megrémült, hogy tömege miatt nem tudja majd gyermeke, a kilenc éves Myree gondját viselni, így megfogadta, hogy változtatni fog az életén. Shantel felvette a kapcsolatot a háziorvosával, aki tájékoztatta őt a testsúlycsökkentő beavatkozás feltételeiről: legalább 20 kilót kell fogynia ahhoz, hogy egyáltalán kés alá fekhessen.

Végül egy speciális gyomorkisebbítő beavatkozás segítségével kordában tudta tartani az étel utáni sóvárgását, és a hasa is kisebb lett. Shantel számára rémisztő volt a műtét gondolata, de a kislánya nagy erőt adott neki: “Nem akartam, hogy szégyenkezzen az anyja miatt. Látni akartam, ahogy felnő.” Gyorséttermi ételek helyett minden nap házikosztot vitt a munkahelyére, ha pedig erre mégsem volt ideje, az egészségesebb ételek közül válogatott. A szigorú porciózás és az edzés is csak növelte a hatékonyságot, sőt még kis csivavája, Kiwi rendszeres sétáltatása is segített leadni a plusz kilókat.

Az elmúlt két évben Shantel több mint száz kilót fogyott. Az elképesztő eredmény után azonban testképzavarral való küzdelem még hátra volt. Ugyan minden felesleget leadott, azonban továbbra is nagyon zavarta a karján és a hasán lógó bőr. „Folyton hosszúujjút kellett viselnem, máskülönben szörnyen éreztem magam.” Egyedülálló édesanyaként tudta, hogy valószínűleg sohasem engedhet meg magának egy ilyen drága beavatkozást, ez pedig rettenetesen elkeserítette. Egy televíziós hirdetés azonban felkeltette az érdeklődését: úgy döntött, jelentkezik a TLC Skin Tight című valóságshowjába. A műsorban az ország legkiválóbb sebészei segítségével sikerült leoperálni a lógó bőrfelületeket, ez pedig megváltoztatta Shantel életét. Életében először igazán jól érezhette magát a bőrében.

"Jelentkeztem a showba, és szinte el sem hittem, hogy beválogattak. Houstonba utaztam, ahol 10 nap múlva öt kiló bőr mínusszal térhettem haza. Négy kilót távolítottak el a hasamról, egyet pedig a karjaimról." Shantel mára sokkal magabiztosabbá vált: egész életében túlsúlyos volt, és még a mai napig meglepődik néha, ha tükörbe néz. "Azt hiszem, életemben először boldog vagyok."

EZZEL A DIÉTÁVAL FOGYOTT LE KATALIN HERCEGNÉ 

73 KILÓT FOGYOTT A KÉTGYERMEKES ANYUKA, AKI MÁR CSAK BOTTAL TUDOTT JÁRNI 

Ezek is érdekelhetnek

Friss