Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lisztmentes almás túrótorta

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az almát meghámozzuk, kis cikkekre vágjuk, meglocsoljuk a citrom levével, majd félretesszük.

A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk 3 tojás sárgáját és még 2 egész tojást, és alaposan kihabosítjuk. Hozzákeverjük az áttört túrót, a pudingporral elkevert sütőport, az almát és a megtisztított mazsolát is. 3 tojásfehérjéből kemény habot verünk, beleforgatjuk a túrómasszába, és az egészet kivajazott kapcsos tortaformába (28 cm-es) simítjuk.

180 fokra előmelegített sütőben legalább 75 percig sütjük (az eredeti recept szerint), ellenőrizzük tűpróbával. Nekem több mint 1,5 óra alatt lett kész, a sütés vége felé a torta tetejét letakartam alufóliával.

A formában hagyjuk kihűlni, majd tortatálra csúsztatjuk, tetejét megszórjuk porcukorral és tálaljuk.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek