hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Linzi sakkszelet

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 egész tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • A kakaós részhez :
  • 2 evőkanál kakaópor
  • A bevonáshoz:
  • 10 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A száraz anyagokat egy tálban elkeverjük, majd a vajat is belemorzsoljuk. A tojásokat hozzáadva omlós tésztává gyúrjuk. A tészta picivel több mint 1/3-ába a kakaóport belegyúrjuk.

A kakaós részt 1,5 cm vastagra nyújtjuk, majd egy ugyanekkora fehér részt mellé nyújtunk. Hűtőbe vagy fagyasztóba tesszük, és megvárjuk, míg megdermed.

A dermedt tésztából 1,5 cm-es csíkokat vágunk. A kakaósból ötöt, a fehérből pedig négyet. A maradék fehér tésztát vékonyra nyújtjuk, ezzel burkoljuk majd be a rudakat.

A tészta szélére helyezzük a hasábokat úgy, hogy alatta és közte vizes ecsettel benedvesítjük. Sakktábla-szerűen rétegezzük. Ha befejeztük a rétegezést, a tésztával körbeburkoljuk, és a felesleges részt levágjuk róla. Ismételten fagyasztóba tesszük kb. 20-25 percre.

Ezután fél centis szeletekre vágjuk, és sütőpapírral fedett tepsire fektetjük. 170 C fokos sütőben világosbarnára sütjük.

A kihűlt sütemény széleit olvasztott csokoládéba mártjuk, és rácsra téve szárítjuk meg. Jól zárható dobozban sokáig friss marad.

Ezek is érdekelhetnek