Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Linzerkoszorú

MME MME
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom héja és leve
  • A tetejére:
  • 1 tojásfehérje
  • 5 dkg dió
  • A töltéshez:
  • savanykás lekvár

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd a hűtőszekrényben körülbelül 1 órán át pihentetjük.

Közben a dióbelet késsel durvára vagdaljuk.

A tésztát 5-6 mm vastagra kinyújtjuk, a felét hullámos szélű szaggatóval, a másikat pedig hullámos szélű, lyukas közepű szaggatóval szúrjuk ki.
(Darabszámra egyforma legyen a simából és a lyukasból is.)

A lyukas közepű tésztát megkenjük felvert tojásfehérjével, a tetejét pedig belemártogatjuk a durvára vágott dióba.

A kiszaggatott tésztákat előmelegített sütőben, körülbelül 180-200 Celsius-fokon 8-10 perc alatt kisütjük.

Ha kihűlt, akkor a sima tésztára lekvárt kenünk, és ráhelyezzük a lyukas tésztát úgy, hogy a diós része legyen felül. A süteményt másnapig pihenni hagyjuk, akkorra lesz puha. A linzerkoszorú hetekig elálló teasütemény.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek