Elkészítés: A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd a hűtőszekrényben körülbelül 1 órán át pihentetjük.
Közben a dióbelet késsel durvára vagdaljuk.
A tésztát 5-6 mm vastagra kinyújtjuk, a felét hullámos szélű szaggatóval, a másikat pedig hullámos szélű, lyukas közepű szaggatóval szúrjuk ki.
(Darabszámra egyforma legyen a simából és a lyukasból is.)
A lyukas közepű tésztát megkenjük felvert tojásfehérjével, a tetejét pedig belemártogatjuk a durvára vágott dióba.
A kiszaggatott tésztákat előmelegített sütőben, körülbelül 180-200 Celsius-fokon 8-10 perc alatt kisütjük.
Ha kihűlt, akkor a sima tésztára lekvárt kenünk, és ráhelyezzük a lyukas tésztát úgy, hogy a diós része legyen felül. A süteményt másnapig pihenni hagyjuk, akkorra lesz puha. A linzerkoszorú hetekig elálló teasütemény.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre