Ha valaki szeret a konyhában sürögni-forogni, akkor ő biztosan örülni fog egy különleges receptkönyvnek. Az idei évben széles a kínálat, a házias fogásoktól a francia receptgyűjteményen át egészen a magyar írók ételábrázolásait bemutató kötetig terjed. A Könyves Magazin összegyűjtötte a 10 legjobbat, és nem kizárt, hogy te is megtalálod köztük a kedvencedet. Íme, egy kis ízelítő…
Mautner Zsófi: A falusi konyhám – Szeretettel, az Alföld szívéből
Ebben a kötetben Mautner Zsófi a nagyszülői hagyományokat idézi fel az ételeken keresztül. A szezonális alapanyagokat használó, spórolós vidéki konyha fortélyait mutatja be, mégis izgalmas és ötletes recepteket találunk könyvében.
És ha már Alföld... nálunk megtaláljátok a legjobb szabolcsi töltött káposzta receptjét >>>
Alex-Elliot Howery és Jaimee Edwards: Maradéktalanul
A szerzőpáros könyve nemcsak színes és ötletes recepteket tartalmaz, de az ünnep után praktikus szakirodalom is a megmaradt alapanyagok változatos felhasználására. Ennek a gyűjteménynek a birtokában nincs többé kidobott étel!
Elena P. Craig és Kristen Mulrooney: Szívek szállodája – A hivatalos szakácskönyv
A 2000-es évek egyik legnépszerűbb sorozatából ismerős fogásokat tartalmazza a szakácskönyv, emellett főzési, vendéglátói tippekkel és az etikettre vonatkozó iránymutatással is ellátja az olvasót. Rajongóknak kötelező!
Ha kíváncsi vagy, milyen kötetek kerültek még fel a listára, a Könyves Magazin oldalán megnézheted.
(Borítókép: Shutterstock)