Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ha így iszod a kávét, komolyan megbetegedhetsz!

A mikró remek találmány, bár sokan ódzkodnak tőle. Villámgyorsan megmelegíthetjük az ételt, sőt akár süteményeket is készíthetünk benne, ám van valami, aminek nagyon nem tesz jót, ha megmikrózzuk!

A mikrohullámú sütőbe sok mindent nem szabad beletenni, ám az alufólián, a fém tárgyakon és flakonokon túl bizonyos ételeknek és italoknak sem tesz jót a melegítés. Ilyen például a lefőtt és már kihűlt kávé!

Ne melegítsd újra mikróban a már kihűlt kávét

A kávéfőzés során a kávéban található savak felszabadulnak és ez hozza létre az ital jellegzetes, kesernyés ízét. Ha beteszed a lefőtt, de már kihűlt kávét a mikróba és rámelegítesz, akkor nemcsak felmelegszik az ital, hanem újraindul a főzési folyamat és még több olyan ízanyag szabadul fel, amitől csak még keserűbb lesz a kávé – írja a Ripost.

A lap megemlíti, hogy a Michigani Egyetem tanulmánya szerint a mikrózás során nem pusztul el minden olyan baktérium, ami előfordulhat a már korábban elkészített ételekben, és ez igaz a kávéra is. Minél tovább áll ugyanis a lefőtt kávé, annál kockázatosabb lehet az elfogyasztása, főleg ha előzőleg került bele tej vagy cukor. Az egy- vagy kétnapos kávét jobb kiönteni.

Meddig áll el a lefőtt kávé?

Az ízesítetlen feketekávé akár egy napig is eláll szobahőmérsékleten, csak az íze lesz rosszabb. A tejes vagy tejszínes kávékat azonban érdemes egy-két órán belül elfogyasztani, ugyanis minél tovább áll szobahőmérsékleten, annál nagyobb az esélye annak, hogy megsavanyodik és gyomorproblémákat okozhat az elfogyasztása.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek