Elkészítés: A filézett, megnyúzott harcsahúst 2x2 cm-es kockákra daraboljuk, megsózzuk és félretesszük
(időnként megkeverjük).
A bacont vékony csíkokra vágjuk és kisütjük. A vöröshagymát vékony karikákra vágva a szalonna zsírjában üvegesre pároljuk. Amikor megpárolódott, hozzáadjuk az apró kockára vágott paprikát, paradicsomot, a zúzott fokhagymát, és ételízesítővel meghintve tovább pároljuk.
Amikor puhára párolódott a zöldpaprika,
hozzáadjuk a szeletelt gombát és a kisütött szalonnát. Meghintjük fűszerpaprikával, és ízlés szerint őrölt köménnyel, őrölt borssal és a csípős piros arannyal ízesítve, kevés vízzel felöntve addig főzzük, amíg a gomba meg nem puhul. Szükség esetén a vizet pótoljuk, vigyázva, hogy ne legyen túl híg.
Amikor a gomba megfőtt, beletesszük a
lecsepegtetett harcsakockákat. Bőven megszórjuk majoránnával, kevés bazsalikommal, és 10-15 perc alatt készre főzzük.
A tejfölbe belekeverjük a lisztet, kevés harcsalével hígítva simára keverjük, ráöntjük a harcsára és összeforraljuk. Ha szükséges, sózzuk, és ízlés szerint még majoránnával ízesítjük.
Tejfölös túrós csuszával tálaljuk.