hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsós-csuszás rakott ponty

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 nagy szelet ponty
  • bors
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 3 db paradicsom
  • 3 db zöldpaprika
  • 20 dkg gomba
  • 4 dl tejföl
  • 25 dkg csuszatészta
  • 4-5 evőkanál zsemlemorzsa
  • olaj
  • A díszítéshez:
  • 1 db paradicsom
  • 1 hegyes zöldpaprika
  • 2 szál petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés: A halszeleteket besózzuk, s legalább fél óráig pihentetjük.

A szalonnát megpirítjuk, zsírjában megfonnyasztjuk a felkarikázott hagymát, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a meghámozott, felaprított paradicsomot, a felszeletelt zöldpaprikát és a gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt 15 percig pároljuk, s végül belekeverünk 2 dl tejfölt.

Enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, összekeverjük a tejfölös lecsóval, és sütőtálra terítjük.

A halszeleteket zsemlemorzsába forgatjuk, és felforrósított olajban kisütjük, s rárendezzük a tészta tetejére. Megkenjük a maradék 2 dl tejföllel, és
előmelegített forró sütőben az egészet pirosra sütjük.

Paradicsom- és paparikaszeletekkel, illetve petrezselyemmel díszíthetjük. Forrón tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek