Elkészítés: A húsos szalonnát kockára vágom, egy kis zsírral kisütöm, hozzáadom a felszeletelt hagymát és a felkarikázott kolbászt, ezeket is átpirítom egy kicsit, hozzáadom a káposztát, melyet egy kicsit összevágok, illetve ha nagyon savanyú, előzőleg átmosom. Adok hozzá egy kis sót, borsot, őrölt köményt, majorannát és egy dl vizet. Együtt párolom, ha félig megpuhult a káposzta, hozzáadom a meghámozott, kockára vágott burgonyát. Készre párolom, illetve a végén egy kicsit lepirítom.
Hamar elkészül. Friss, ropogós kenyérrel tálalom. A családban van, aki tesz rá egy kis tejfölt is. Nekem jobban ízlik anélkül.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre