Elkészítés: A burgonyát aprófogú reszelőn lereszelem. A darált húst, az ételízesítőt, a borsot és a paprikát rászórom. Az apróra vágott hagymát és az áttört fokhagymát hozzáadom, végül beleteszem a tojásokat és a sót, jól összegyúrom.
Kb. 40 gombóc készíthető belőle (ne legyenek nagyok a gombócok, mert a nyers krumplinak is át kell sülnie a hússal együtt). Forró olajban világosbarnára sütöm.
A zellergumót megtisztítás után vékony csíkokra vágom, és sós vízben (kb. 2 liter) puhára főzöm.
Másik edényben 2 liter vízhez adok 1 evőkanál cukrot, 1 kiskanál sót, 3 evőkanál ecetet és egy pici őrölt fehérborsot. Ebbe szedem bele a megfőtt zellert, és addig hagyom benne, amíg elkészül a tartármártás.
A tejfölt, a majonézt, a mustárt, csipetnyi fehérborsot és sót, 1 evőkanál cukrot összekeverek. A kihűlt és lecsepegtetett zellert óvatosan beleforgatom. Aprított petrezselyemmel
díszítem.