hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kovászos uborka II.

120 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

  1. Lehetőleg egyforma uborkákat választok. Az uborkákat alaposan megmosom, végeit levágom, nagyságtól függően kettőbe, vagy négybe vágom hosszában (de nem teljesen végig). Egy üveg aljára teszek 1-2 szelet kenyeret, kaprot és tormát. Erre teszem hosszában az uborkákat, szórok rá egész feketeborsot, fokhagymát, babérlevelet, mustármagot, s a tetejére szikkadt kenyeret és kaprot teszek.
  2. Egy edényben sós vizet forralok, hűlni hagyom, s majd amikor már csak langyos, ráöntöm az uborkára, hogy ellepje. Egy tányérral úgy fedem le, hogy azért érje a levegő, s kiteszem napos helyre 3-5 napra (időjárástól függően).
  3. Amikor már érett, kiveszem az uborkákat, megmosom, s ráöntöm a leszűrt levét. Hűtőben sokáig eláll.

Megjegyzés

A fokhagyma mennyiségét lehet csökkenteni, s a babérlevél, bors, mustármag, torma elhagyható, ha valaki a hagyományosat szereti inkább. Én imádom a fűszereket. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss