Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Roppanós kovászos uborka

15 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk az uborkát, levágjuk a végeit, és bevágjuk késsel az oldalát. Üvegbe tesszük az uborkát a meggyfalevéllel, a szőlővesszővel, a kaporral, a fokhagymával, a borssal és a korianderrel.
  2. A vizet felforraljuk a sóval, majd forrón ráöntjük az uborkára. A tetejére kenyércsücsköt teszünk, és lefedve a napon érleljük 2-3 napig.

    Még több kovászos uborka >>> 

    Savanyúságok házilag >>> 

    Kapros receptek >>> 

Megjegyzés

Minél több a só, annál jobban roppan. Én 8 evőkanál sóval szoktam készíteni. Érlelés után, ha túl sós, leöntöm a levét, és tiszta, sótlan forralt vízzel pótolom. - Bobeszku

Ezek is érdekelhetnek