Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Roppanós kovászos uborka

60 perc
egyszerű
olcsó
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A roppanós kovászos uborka elkészítéséhez megtisztítjuk az uborkát, levágjuk a végeit, és bevágjuk késsel az oldalát.
  2. Üvegbe tesszük az uborkát a meggyfalevéllel, a szőlővesszővel, a kaporral, a fokhagymával, a borssal és a korianderrel.
  3. A vizet felforraljuk a sóval, majd forrón ráöntjük az uborkára. A tetejére kenyércsücsköt teszünk, és lefedve a napon érleljük 2-3 napig. 
  4. Tipp: minél több a só, annál jobban roppan a kovászos uborka. Én 8 evőkanál sóval szoktam készíteni. Érlelés után, ha túl sós, leöntöm a levét, és tiszta, sótlan forralt vízzel pótolom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss