Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, hozzáaduk 1 evőkanál cukrot, majd hagyjuk felfutni.
A puha margarint, a sót és a maradék cukrot jól kikverjük, hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott élesztőt, majd a kimért liszthez öntjük, alaposan összedolgozzuk, és kidagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A tésztát lisztezett felületen kb. fél cm vékony téglalap alakúranyújtjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal. Ezután megszórjuk a cukorral összekevert kakaóval, majd rászórjuk a kókuszreszeléket is. A bejglihez hasonlóan feltekerjük, és kb 1,5 cm széles csigákat vágunk belőle.
Kivajazott tortaformába rakosgatjuk a csigákat, majd meleg helyen kicsit még hagyjuk kelni, amíg a sütő belemelgszik ( kb. 15-20 perc). Előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Egy bögre tej és egy-két frissen sült kakaós-kókuszos minicsiga igazán finom reggeli, de ha a húsvéti ünnepi asztalra kerül ez a csigatorta, ott is jól fog mutatni. - Galcsill
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!