Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kemencés csülök burgonyával és savanyú káposztával

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A két csülökhöz a nagyjából 5 liter vízzel készült páclevet felforraljuk, majd visszahűtjük.
  2. Beletesszük a páclébe a két egész csülköt, majd egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
  3. A hűtőből kivéve lecsepegtetjük, szárazra töröljük a csülköket, a páclevet kiöntjük, a húsokat visszatesszük. A lábast fedő nélkül betesszük a 320-350 fokra felfűtött kemencébe, annyi időre, hogy a bőre kipattogjon. Ez nagyjából 10-15 perc.
  4. Ezt követően kivesszük a kemencéből, ráhelyezzük a fedőt, és megvárjuk, míg a kemence visszahűl 220-250 fokra.
  5. Ekkor visszatesszük a lábast lefedve a kemencébe másfél, két órára.
  6. Hagymás tört burgonyával, vagy steak burgonyával és párolt savanyú káposztával  tálaljuk.

    Még több finomság sertéshúsból >>> 


Ezek is érdekelhetnek

Friss