Elkészítés: 3 tojásból piskótát készítek egy csatos tortaformában.
Mikor kisült és kihűlt, a tetejére gyümölcsöt helyezek (barackkal szoktam, de más gyümölccsel is finom).
Közben felverem a habporokat a tejjel. Az egyik kefírt öszekeverjük a cukorral és a citromlével, a habporhoz adjuk. A másik kefírbe belekeverjük a zselatinport, és felteszem kis lángon melegedni, hogy a zselatin felolvadjon. Amikor ez langyosra hűlt, hozzáadom a kefíres-cukros-habporos masszához és elkeverem. Ezt a masszát öntöm a piskóta tetejére. Hűtőbe teszem dermedni. Miután megdermedt, késsel óvatosan körbevágom a csat mentén a tortaformát, és így a tortaforma könnyen kinyitható lesz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre