Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Katica torta

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Először a piskótát készítjük el. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához adjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, habosra keverjük. Hozzáöntjük a tejet és az olajat, majd jöhet bele a liszt, csipet só, a kakaó és a sütőpor. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a kakaós masszához kavarjuk.

Kikent, lisztezett tortaformába öntjük, közepes hőfokon tűpróbáig sütjük (kb. 15-20 perc). Amint kész, kivesszük a formából, és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a cukros tejben felfőzzük a pudingot, ha besűrűsödött, kész is. Amíg hűl, a vajat a 10 dkg cukorral habosra keverjük robotgéppel, majd kanalanként hosszasan keverve hozzáadjuk a pudingot. Nem árt hűtőbe tenni a kész krémet 10-20 percre.

A piskóta szélét picit lekerekítjük, majd félbevágjuk, a közepét megkenjük a krémmel, a külsejét is ezzel vonjuk be.

A csokit gőz fölött megolvasztjuk, és a katica fejét bevonjuk vele. Húzunk hosszában is egy vékony vonalat. Cukorkából rakjuk a szemét, orrát, pöttyeit. Jó étvágyat! :)

Megjegyzés

Ha szeretnénk lábacskákat a katicának, sütőpapírra folyassunk L betűket a csokiból, és ha megszilárdult, a katica alá kell dugdosni 3-3 darabot.
- picilany26

Ezek is érdekelhetnek

Friss