A tojások fehérjét és sárgáját külön válasszuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd félretesszük. A sárgáját a tejjel simára keverjük. Hozzáadjuk a darált diót, és a sütőporral, a vaníliás cukorral, a sóval, fahéjjal és a mézeskalácsfűszerrel, elkevert lisztet és az olajat és összekeverjük. Végül a tojásfehérje habot is óvatosan a masszához keverjük, majd előmelegített sütőben, egy kb. 35 x 35 cm-es tepsiben, sütőpapíron, közepes hőfokon (170 fok kb 20 perc) megsütjük a piskótát. Tűpróbát végezzünk.
Elkészítjük a krémet. A tejet elkeverjük a pudingporral, és a tojássárgájákkal, majd sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni. Gépi habverővel a cukrot, és a margarint simára keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot is. Amikor a főzött krém kihűlt a kettőt alaposan keverjük össze. A kihűlt tésztára kenjük rá a krémet.
A tetejére 6 db tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verünk, majd rákenjük a krém tetejére és csokidarával és fahéjjal megszórjuk.