hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fagyi szelet

50 perc
rafinált
költséges
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét és sárgáját külön válasszuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd félretesszük. A sárgáját a tejjel simára keverjük. Hozzáadjuk a darált diót, és a sütőporral, a vaníliás cukorral,  a sóval, fahéjjal és a mézeskalácsfűszerrel elkevert lisztet és az olajat és összekeverjük. Végül a tojásfehérje habot is óvatosan a masszához keverjük.
  2. 170 fokr előmelegített sütőben, egy kb. 35 x 35 cm-es tepsiben, sütőpapíron, kb. 20 perc alatt készre sütjük a piskótát. Tűpróbát végezzünk.
  3. Elkészítjük a krémet. A tejet elkeverjük a pudingporral, és a tojássárgájákkal, majd sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni. Gépi habverővel a cukrot, és a margarint simára keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot is. Amikor a főzött krém kihűlt a kettőt alaposan keverjük össze. A kihűlt tésztára kenjük rá a krémet.
  4. A tetejére 6 db tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verünk, majd rákenjük a krém tetejére és csokidarával és fahéjjal megszórjuk.

Megjegyzés

Bármilyen ünnepre, legyen az karácsony, húsvét, születésnap, melegszívvel ajánljuk ezt a finom süteményt. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss