hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi fagyi szelet

45 perc
rafinált
költséges
10 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 10 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 mk fahéj
  • 1 mk mézeskalácsfűszer
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 dl olaj
  • A krémhez :
  • 6 dl tej
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 6 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • Tetejére:
  • 6 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • csokidara
  • fahéj

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét és sárgáját külön válasszuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd félretesszük. A sárgáját a tejjel simára keverjük. Hozzáadjuk a darált diót, és a sütőporral, a vaníliás cukorral,  a sóval, fahéjjal és a mézeskalácsfűszerrel, elkevert lisztet és az olajat és összekeverjük. Végül a tojásfehérje habot is óvatosan a masszához keverjük, majd előmelegített sütőben, egy kb. 35 x 35 cm-es tepsiben, sütőpapíron, közepes hőfokon (170 fok kb 20 perc) megsütjük a piskótát. Tűpróbát végezzünk.
  2. Elkészítjük a krémet. A tejet elkeverjük a pudingporral, és a tojássárgájákkal, majd sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni. Gépi habverővel a cukrot, és a margarint simára keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot is. Amikor a főzött krém kihűlt a kettőt alaposan keverjük össze. A kihűlt tésztára kenjük rá a krémet.
  3. A tetejére 6 db tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verünk, majd rákenjük a krém tetejére és csokidarával és fahéjjal megszórjuk.

DIÓS-HABOS SZELET >>> 

 

Megjegyzés

Most Karácsonyra hangolva, ez a kedvelt sütemény. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss