Elkészítés: Kelt tésztát készítünk, amihez az élesztőt a meleg tejben vagy vízben, 1 kávéskanálnyi cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a tojással elvegyített liszthez. Mielőtt összedolgoznánk, olvasszunk fel a margarin felét és sózzuk meg. Én robotgépben dagasztottam. Nem kemény, de nem is lágy tésztát igyekezzünk készíteni, ezt az apránként adagolt liszttel és vízzel tudjuk elérni. Letakarva, meleg helyen kelesszük 1 órát.
Közben a káposztát lereszeljük, kinyomkodjuk, sóval, borssal és egy kis cukorral megpirítjuk, használjuk ehhez a margarin másik felét.
Amikor a tészta megkelt, elfelezzük, és 2 darab 1-2 cm vastag lapot nyújtunk a lisztezett deszkára. Ezután a dinsztelt káposztát is felezzük el, és egyenletesen terítsük szét a kinyújtott tésztán, majd kissé hajtsuk vissza a tészta két oldalát, hogy a töltelék ne folyjon ki, és tekerjük fel, mint a bejglit szoktuk.
Tetejét kenjük meg olvasztott zsiradékkal, és előmelegített sütőben süssük aranybarnára.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre