Elkészítés: A 4 tojás sárgáját a margarinnal a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kavarom. A lisztet összekeverem a sütőporral, és a masszához keverem. Közepes méretű tepsibe teszem, és 180 fokon félig megsütöm kb. 5 perc alatt. Kiveszem a tésztát, és hagyom a sütőt kb. 110 fokra kihűlni.
Közben a 4 tojás fehérjét a 20 dkg cukorral és pici citromlével habosra kavarom. Ha kihűlt a sütő, akkor a kemény habot a tésztára kenem, rászórom a mandulát, visszateszem a sütőbe, és 110 fokon szárítom. Tűpróbával ellenőrzöm.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verem, közben beleteszem a habfixálót. Ha kész a hab, belekeverem a málnát.
Ha kihűlt a tészta, kétfelé vágom, az aljára kenem a krémet, a felső, mandulás résszel befedem. Hagyom, hogy a málna egy kicsit kiengedjem, és lehet szelni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre