Jensen torta

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • liszt
  • sütőpor
  • margarin
  • porcukor
  • vaníliás cukor
  • tojás
  • kristálycukor
  • hántolt mandula
  • citromlé
  • tejszín
  • habfixáló
  • málna
  • tojás
  • habfixáló

Elkészítés

Elkészítés: A 4 tojás sárgáját a margarinnal a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kavarom. A lisztet összekeverem a sütőporral, és a masszához keverem. Közepes méretű tepsibe teszem, és 180 fokon félig megsütöm kb. 5 perc alatt. Kiveszem a tésztát, és hagyom a sütőt kb. 110 fokra kihűlni.

Közben a 4 tojás fehérjét a 20 dkg cukorral és pici citromlével habosra kavarom. Ha kihűlt a sütő, akkor a kemény habot a tésztára kenem, rászórom a mandulát, visszateszem a sütőbe, és 110 fokon szárítom. Tűpróbával ellenőrzöm.

A krémhez a tejszínt kemény habbá verem, közben beleteszem a habfixálót. Ha kész a hab, belekeverem a málnát.

Ha kihűlt a tészta, kétfelé vágom, az aljára kenem a krémet, a felső, mandulás résszel befedem. Hagyom, hogy a málna egy kicsit kiengedjem, és lehet szelni.

Megjegyzés

A receptet és a fotót Kissmgm75 üldte.
- kissmgm75

Ezek is érdekelhetnek

Friss