hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ilcsi szelet

75 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 2 dl víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • A krémhez:
  • 4 dl víz
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál cukrozott kakaó
  • 6 csapott evőkanál liszt
  • 15 dkg kókuszzsír
  • 5 evőkanál sárgabaracklekvár

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat kettévesszük, a tojássárgákat a 20 dkg cukorral kikeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fahéjjal. A maradék 10 dkg cukrot karamellizáljuk, felöntjük a 2dl vízzel, összefőzzük és kihűtjük. A cukorral habosra kevert tojást a karemellizált cukorral összeforgatjuk, majd belekeverjük a lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a keményre verttojásfehérjét is. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, és 180 fokra melegített sütőben 25-30 percig sütjük (tűpróba!).

A krémhez a vizet, a cukrot, a kakaóport és a lisztet összefőzzük, kicsit kihűtjük, hozzáadjuk az apróra vágott kókuszzsírt és a lekvárt, jó habosra kikeverjük.

3 lapba vágjuk a kihűlt tésztát, a krémmel megkenjük, a tetejét is vékonyan áthúzzuk a krémmel, és megszórjuk cukrozott kakaóporral.

Megjegyzés

A kókuszzsírral kikevert krém sokkal könnyebb, habosabb, mint margarinnal, ezentúl csak ezzel készítem. - syngi56

Ezek is érdekelhetnek