hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hűtős kefires lángos

60 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A liszthez adjuk a sót, a tojást, a kefirt és a felfuttatott élesztőt. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Kiveszünk belőle annyit, amennyit sütni szeretnénk, a többit a hűtőbe tesszük.
  3. Gombócokat csípünk belőle, langyos helyen hagyjuk 20-30 percet kelni.
  4. Közben a sajtot lereszeljük. A tejfölt kikeverjük az átnyomott fokhagymával és egy csipet sóval.
  5. Olajos kézzel széthúzogatjuk a tésztát, és bő, nem túl forró olajban kisütjük. Mindkét oldalát 1-2 percig sütjük.
  6. A lángosokat megkenjük fokhagymás tejföllel, majd reszelt sajtot szórunk rá. A maradék tésztát kiolajozott zacskóban vagy dobozban több napig tárolhatjuk a hűtőszekrényben.

Ezek is érdekelhetnek