Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos legyen, de ananászos is - 4 érdekes tény a pizzafogyasztásunkról

default user icon
Egy korábbi felmérésekből kiderült, hogy ha ételrendelésről van szó, akkor legtöbbször olasz és amerikai ételeket választunk, de a leggyakrabban pizzára vágyunk. De mégis, milyenekre?

Hawaii pizza mindent visz

Az olaszok meg vannak győződve arról, hogy a németek találták fel, mások szerint egyenesen Amerikából származik az ananásszal gazdagított pizza ötlete, de egy biztos: hogy a magyar lakosság körében a hawaii pizza a listavezető. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy az elmúlt hónapban összesen közel 5800 hawaii pizza fogyott, sőt ezen felül több mint 790 esetben a vendégek ananász feltétet is rendeltek.
Júliusban a netpincéren több mint 150 fajta pizza volt megtalálható melyekre több százezer rendelés érkezett.

Hús nélkül nem pizza a pizza

Annak ellenére, hogy az ételrendelők körében is egyre népszerűbbek a kímélő ételek, a pizzánál továbbra is fontos szempont, hogy a feltétek között hús is legyen. A sonkás, szalámis, szalonnás, vagy épp bolognai verzió mellett a csirkehúsos variánsok is egyre kelendőbbek. Az éttermek azért a vegán étrend kedvelőire is gondolnak, így az étlapokon a hagyományos margarita mellett húsmentes alternatívaként zöldséges, halas, tenger gyümölcsei és négysajtos pizzafélék is feltűnnek.

Pizza magyarosan

Ha csak az ételkategóriákat néznénk, azt kellene mondanunk, hogy mi magyarok teljességgel rajongunk az olasz konyháért, ám jellemzően a külföldi eredetű ételek közül is a hazai ízvilágra szabott megoldások a népszerűbbek. Ezért aztán nem meglepő, hogy a pizzák között is a dobogó második fokán a sonkát, kolbászt, bacont, hagymát és paprikát tartalmazó magyaros szerepel.

Kívánság pizza

A legtöbb étterem lehetőséget ad rá, hogy a különböző feltéteket saját magunk válogassuk össze, azonban általában csak kevesen ragadják meg az alkalmat, hogy személyre szabott ételt készítsenek. Ha az étterem lehetővé teszi, a vendégek szeretnek maguk dönteni a tészta vastagságáról is. Az extra feltétek között, ananászon túl, júliusban is a kukorica, gomba és a dupla sajt volt a legnépszerűbb.

Ha eddig még nem bátorkodtunk kívánság pizza összeállításával, augusztus 10-14 között a Pizzafesztivál alkalmával, jelentős kedvezmények mellett tehetjük próbára gasztro tudásunkat, vagy a bevált utat választva jutányos áron rendelhetjük meg kedvenc pizzánkat.

Pizza alaprecept >>
Pizza receptek (szinte) végtelen tárháza >>

Ezek is érdekelhetnek

Friss