Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pizza

MME MME
41 3.7/5
> 90 perc
rafinált
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. 1 dl vizet éppen csak meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és jól elkeverjük. Meleg helyen hagyjuk felfutni (8-10 perc).
  2. A lisztet keverőtálba szitáljuk. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a kovászt, és a széléről, csak annyi lisztet keverünk hozzá a fakanállal, hogy galuska lágyságú masszát kapjunk. Kevés lisztet a tetejére szórunk, és tiszta konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük (15-20 perc).
  3. Hozzáadjuk a sót, az olajat és annyi langyos vizet (1-1,5 dl), hogy kissé ragacsos, lágy tésztát kapjunk, majd addig dagasztjuk (akárkézi robotgép spirálbetétjével), amíg a tészta el nem válik a tál falától. A tetejét megszórjuk liszttel, és konyharuhával letakarva hagyjuk a kétszeresére kelni (30-40 perc).
  4. A megkelt a tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, tenyerünkkel a kívánt nagyságra adagoljuk és formára húzogatjuk.
  5. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. sütőformát olajjal kikenjük, belefektetjük-nyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén pedig vastagabb legyen. A tésztalapot vékonyan megkenjük olajjal, paradicsomszósszal (pizzaszósszal), megrakjuk tetszés szerinti zöldségekkel,szalámival, sonkával, oregánót és kakukkfüvet szórunk rá, és a sütőben a feltét mennyiségétől függően 20-30 percig sütjük.

A 8 LEGJOBB PIZZATÉSZTA ALAPRECEPT - PRÓBÁLD KI MINDET! >>> 

4 TIPP, HOGY TÖKÉLETES PIZZÁT KÉSZÍTS! >>> 

EREDETI LASAGNE ÉS FOCACCIA: 15 VISSZAUTASÍTHATATLAN OLASZ FINOMSÁG >>> 

Megjegyzés

Alaprecept 4 személyre, 50 dkg alaptésztához, azaz 1 nagy tepsihez/2 kerek, 24 cm átmérőjű pizzához. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss