Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ettől a hozzávalótól lesz igazán különleges a húsleves

default user icon
MME
Kevés jobb dolgot tudunk elképzelni, mint egy tányér forró, aranyló húsleves. Általában maradunk a klasszikus, nagyiféle receptnél, de néha jólesik új verziókat is kipróbálni.

A megszokott zöldfűszer a húslevesben a petrezselyemzöld, de más levelekkel is feldobhatjuk a vasárnapi klasszikust. Ha pikánsabb, borsos-csípős ízvilágra vágysz, elő a rukkolával!

 

Ütős páros: rukkola és húsleves

Ha rukkolát teszünk a répa-zöldség-karalábé trió mellé, nemcsak gazdagabb ízvilágú levest kapunk, de egy még színesebb, vitamin- és tápanyagdúsabb fogást is egyben. Az alacsony kalóriatartalmú rukkola ugyanis rostban gazdag, valamint bőségesen tartalmaz A-, C- és K-vitamint. Ezenkívül a rukkola teltségérzetet biztosít, továbbá segíti az emésztést. Ahhoz, hogy jótékony hatásai érvényesüljenek, csak a főzés végén tegyük az ételbe, így élénkzöld színét is megőrzi.

Nem csak húslevesben működik

Más leveseknek is jól áll a rukkola, például a minestronéba is tehetünk belőle egy nagy marékkal. De készíthetünk belőle pesztót, gazdagíthatunk vele bármilyen salátát, adhatjuk zöldturmixhoz, és a paradicsomos ételekhez is tökéletesen passzol. Nem véletlen, hogy sok helyen pizzafeltétként is találkozhatunk vele.

 

Ezekben a húslevesreceptekben nem fogsz csalódni, ha kedvet kaptál a kísérletezéshez, próbáld ki bármelyiket rukkolával.

CSONTLEVES MÁJGALUSKÁVAL, AHOGY GÁSPÁR BEA KÉSZÍTI 

CSONTLEVES GAZDAGON 

MÉG TÖBB HÚSLEVESRECEPT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss