Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Az egyik nagy kedvenc, a lángos is Hungarikum-díjat nyert

default user icon
MTI
Hét nemzeti érték Hungarikum-díjat, a közmédia két műsora pedig Hungarikum Liget Média-díjat kapott a IV. Hungarikum Díjátadó Gálán.

„A hungarikumokra szeretettel tekintünk, az örökös elkötelezettségével. Értékeink segítenek megtalálni helyünket a világban, megmutathatjuk általuk magunkat. Példát adnak és inspirálnak” – mondta a IV. Hungarikum Díjátadó Gálán V. Németh Zsolt, a magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos.

 

Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter beszédében hangsúlyozta, hogy a hungarikumok, amelyek sajátosan magyar és közép-európai értéket képviselnek, megőriznek minket, és összekötő kapocsként is felfoghatók. Történelmi értelemben utalnak a magyarságra, nem csupán a múltra jellemzőek, de a jobb jövő reményében megjelenő értékek összességét is jelentik.     

A IV. Hungarikum Díjátadó Gálán díjat kapott a magyar cifraszűr, a lángos, a Pozsonyi kifli, a füredi Anna-bál, a székelykapu, a teqball mint sport, és a höveji csipke.

A Hungarikum Liget Média-díját a Kossuth Rádió Országjáró műsora, valamint a Duna Televízió és a Duna World csatornán futó Ízőrzők című filmsorozat munkatársai kapták meg.    

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:  


Ezek is érdekelhetnek

Friss