Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Holstein szelet sült krumplival

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A húst kiklopfoljuk vékonyra, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk kicsit állni, hogy az ízek jól átjárják. Lisztbe forgatjuk.
  2. Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk, majd az előzőleg a lisztben megforgatott húst belehelyezzük, mérsékeljük a lángot, és sütés közben többször átfordítva, szép lassan mindkét oldalát pirosra sütjük. Tálalásig tartsuk melegen.
  3. A tojást szintén teflon serpenyőben, egy kevés olajon megsütjük, a sütési idő attól függ, hogy mennyire keményre szeretnénk sütni a sárgáját.
  4. A krumplit megpucoljuk, hasábokra vágjuk. Enyhén sós vízben főzzük kb. 5 percig, majd leszűrjük, kihűtjük, ne maradjon vizes a krumpli! Betesszük a fagyasztóba, hogy teljesen kifagyjon. (Érdemes egyszerre nagyobb mennyiséget előkészíteni, majd a fagyasztóban tárolni felhasználásig.)
  5. Beleöntjük az olajat egy serpenyőbe, felhevítjük. A forró olajba óvatosan tegyünk bele kb. 2 nagy marék krumplit, kicsit összekeverjük, majd pár perc alatt szép pirosra sütjük. (Sütés közben ne nagyon kevergessük, mert különben széttörik a krumpli.) Szűrőkanállal kiszedjük a megsült krumplit papírtörlőre, és tálalásig tartsuk melegen.
  6. Tálalás előtt ízlés szerint megsózzuk a krumplit, majd tányérra halmozzuk, a tetejére helyezünk egy szelet sült húst és egy tükörtojást. Ízlés szerint megszórjuk egy csipet pirospaprikával, majd úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek