Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hólabda

MME MME
16 4.3/5
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A porcukrot kikeverjük a forró vízzel, egyenként hozzáadva a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd a cukros masszához adjuk, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert habot. Zsírozott tepsibe simítjuk, és mint a piskótát, 100 fokon, 15-20 percig (tűpróbáig) sütjük.
  2. A krémhez a tejből és lisztből pépet főzünk, kihűtjük, majd hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert vajat. A tésztát két lapba vágjuk, majd egy fánkszúróval korongokat szúrunk ki belőle. Kettőt-kettőt a krémmel összeragasztunk, majd az oldalát bevonjuk a krémmel, és kókuszreszelékbe forgatjuk a hólabdákat. 

Laktózmentes hólabda >>> 

Még több hólabda recept >>> 

Megjegyzés

Kókusz csak az oldalán legyen. Kissé időigényes, de nagyon mutatós és finom sütemény. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss