hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hólabda

MME MME
16 4.3/5
60 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1.  A hólabda elkészítéséhez a porcukrot kikeverjük a forró vízzel, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  2. A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd a cukros-tojássárgás masszához adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot.
  3. Zsírozott tepsibe simítjuk, és mint a piskótát, 100 fokon, 15-20 percig (tűpróbáig) sütjük. Közben lehetőség szerint ne nyitogassuk a sütő ajtaját.
  4. A krémhez a tejből és lisztből pépet főzünk. Kihűtjük, majd hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert vajat.
  5. A kisült tésztát két lapba vágjuk, fánkszúróval korongokat szúrunk ki belőlük. Kettőt-kettőt a krémmel összeragasztunk, majd az oldalát is bevonjuk a krémmel. Végül a kókuszreszelékbe forgatjuk a hólabdákat.

Próbáld ki ezeket a hólabda recepteket is

Megjegyzés

Fontos, hogy a kókuszreszelék csak a hólabdák oldalára kerüljön. Igaz, kissé időigényes, de nagyon mutatós és finom sütemény. - MME

Ezek is érdekelhetnek