hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Laktózmentes hólabda

75 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek kristálycukor
  • 1 kk sütőpor
  • A krémhez:
  • 15 dkg laktózmentes vaj
  • 3 ek porcukor
  • 1 ek rum
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3 dl laktózmentes tej
  • A bevonáshoz
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 ek olaj
  • kókuszreszelék

Elkészítés

  1. Robotgéppel habosra verjük a tojásokat a cukorral. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd kanalanként a tojáshoz adjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
  2. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot, amikor kihűlt, hozzákeverjük a porcukorral kikevert vajat és a rumot.
  3. A mázhoz a csokit az olajjal mikróban felolvasztjuk. A kihűlt piskótából köröket szaggatunk, majd a krémmel összeragasztunk 2 db-ot. A külsejét is megkenjük krémmel, majd a labdák oldalát kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejét megkenjük csokimázzal. 

Megjegyzés

Elég babrás, időigényes, de mutatós és nagyon finom! Már hólabdatorta is készült születésnapra. - rolvisa

Ezek is érdekelhetnek