Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hólabda torta II.

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 12 dkg liszt (gluténmentes lisztből is készíthető)
  • 10 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 3 dkg kakaó
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 0,5 dl víz
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4,5 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • A mázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • kókuszreszelék a tetejére szórva

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, valamint a kakaót, majd óvatosan hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét.

A tésztát 26 cm-es kapcsos formába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez 4 dl tejet felforralunk cukorral, az étkezési keményítőt elkeverjük 0,5 dl hideg tejjel, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Ezután összekeverjük a forralt tejjel, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.

A piskótát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel, majd az oldalára is teszünk, a végén az olvasztott csokoládéval vonjuk be, és megszórjuk kókuszreszelékkel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss