Elkészítés: A krémhez a tojások sárgáját összekeverem a vaníliás cukorral és a liszttel, apránként hozzáengedem a tejet. Közepes láng felett főzöm, amíg besűrűsödik, félreteszem, hagyom kihűlni. Hűlés közben néha meg kell keverni, hogy ne keletkezzen hártya a tetején. Miután kihűlt, a vajat kikeverem a porcukorral, és apránként hozzákeverem főzött masszát.
A tésztához a tojások sárgáját fehéredésig keverem a cukorral, hozzáadom a vizet, a sütőport, és tovább keverem még kb 5 percig. A tojások fehérjét kemény habbá verem és felváltva a liszttel a tojáskrémbe keverem, végül hozzáadom a kakaóport is. Sütőpapírral kibélelt nagy méretű tepsibe (nem gáztepsi, annál egy mérettel kisebb) öntöm, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütöm. A sütési időt nem tudom pontosan, mindig ellenőrizni kell, ha már nem ragad rá a tűre, készen van, fontos, hogy az első 10 percben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert a tészta összeesik. Ha a tészta megsült, konyharuhára borítom, és hagyom kihűlni.
Miután kihűlt, pogácsaszaggatóval korongokat szaggatok ki belőle. A leeső tésztadarabokat egy nagy keverőtálba teszem megöntözöm a sütőrummal.
A vaníliás krém 2/3 részét a rumos tésztadarabokhoz adom, addig keverem, amíg egyenletes krémet kapok. Ezzel a krémmel töltöm meg a vízszintesen félbevágott tésztapogácsákat. Én 1 közepes, megpúpozott fakanálnyit szoktam darabonként beletölteni, kb. olyan vastag a krémréteg, mint maga a tésztapogácsa. Miután megtöltöttem, az oldalát a vaníliás krémmel vonom be, és kókuszreszelékben meghengergetem.
A mázhoz a vajat kis lángon megolvasztom, hozzáadom a feltördelt csokit, olvadásig melegítem, majd a sütikék tetejét bevonom vele.
Másnap vagy pár óra hűtés után fogyasztható. Jó étvágyat hozzá!