Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hello Kitty torta III.

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál víz
  • 5 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez
  • 1 csomag pudingpor
  • tej
  • cukor
  • 8 dkg margarin
  • A fondant-hoz:
  • 1 kg porcukor
  • 6 evőkanál víz
  • 1 evőkanál zselatin
  • 1 evőkanál margarin
  • 2 evőkanál méz
  • ételszínezék (paszta vagy por)

Elkészítés

Elkészítés: Első lépésként a fondant-t készítem el, mert annak pár órát állnia kell a hűtőben (1 éjszaka még jobb neki). A zselatint felolvasztom a vízben. A mézet és a margarint összeolvasztom (én mikróban olvasztottam). A kettőt összeöntöm. Egy mélyebb tálba 30-40 dkg porcukrot szitálok, és mélyedést készítek bele. A mélyedésbe öntöm a zselatinos-mézes margarint, és mixer keverőszárral elkezdem összedolgozni. Apránként (evőkanalanként) adom hozzá a porcukrot - mindig csak azután, hogy az előző kanálnyi cukrot felvette a massza. Ha már alig bírja a gép kikapcsolom, és fakanálra váltok. Akkor jó a massza, ha már elválik az edény falától. Végül egy porcukros nyújtódeszkán gombóccá gyúrom. Ezután mehet a fóliába, és irány a hűtő.

Most jön a piskóta. Készítek egy vizes piskótát (lehet tiszta tojásos vagy kakaós - esetleg bolti lap is). A tojások sárgáját különválasztom a fehérjétől. A sárgáját felverem a vízzel. Hozzáadom a cukrot. Olvadásig keverem vele. Ha ez megvan, mehet a sárga masszába a liszt és a sütőpor. Csipet sóval kemény habbá felverem a fehérjét, és óvatosan összeforgatom a másik masszával. A tésztát egy 30x25cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, majd 180 fokon kb 30 percig sütöm. Ha kész, félreteszem hűlni.

A krémhez a pudingot elkészítem a csomagoláson szereplő leírás szerint, majd ha kihűlt, összedolgozom a habosra kevert margarinnal.

A tortalapból először kivágom a cicafejet, utána félbevágom vízszintesen. A 2 tortalap között megtöltöm a krémmel, majd kívülről a tetejét és az oldalát is lekenem.

A bevonatot keményítővel meghintett nyújtódeszán 2-3 mm vékonyra nyújtom, és a nyújtófára feltekerve ráteszem a tortára. Óvatosan rásimítom oldalt is, majd körbevágom a torta alsó széleinél. A maradékot színezőpasztával színezem, és elkészítem a szemét, száját, orrát és a masniját.

Megjegyzés

A fondant maradéka fóliában tárolva hűtőben sokáig eláll (kb. ameddig a margarin szavatossága tart).

A receptet és a fotót Kicsi. - kicsi.csibe

Ezek is érdekelhetnek

Friss