Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi melegszendvicskrém

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • A pörkölthöz:
  • 1/2 kg sertéscomb
  • 1 fej hagyma (nagy)
  • 1 ek zsír
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 tk só (púpos)
  • A krémhez:
  • 12 db kifli
  • 2 dl tej
  • 2 ek tejföl
  • 2 ek mustár
  • sajt (reszelt)

Elkészítés

  1. A sertéscombot felkockázzuk, a hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk.
  2. Egy lábasban, közepes hőmérsekleten megolvasztjuk a zsírt, és amikor már meleg beletesszük a hagymát, és megdinszteljük. Amikor már üveges, lehúzzuk a tűről, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük kb. 1/2 dl meleg vízzel, és elkeverjük. Visszatesszük a tűzhelyre, majd azonnal hozzáadjuk a húst, sózzuk, összekeverjük, és zsírjára pirítjuk. Ha szükséges, további fél dl meleg vízet önthetünk hozzá.
  3. Az elkészült pörköltet még langyosan ledaráljuk, leszűrjük, majd a szaftot a ledarált húshoz keverjük, és kihűtjük.
  4. A kilfiket elfelezzük, a belsejüket kikaparjuk, a kiflibélt a tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk, majd a tejföllelés a  mustárral a pörköltkrémhez adjuk és a robotgép habverős reszevel homogénre keverjük.
  5. A kifliket púposra töltjüka kremmel, a tetejüket reszelt sajttal megszórjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.

SAJTOS-SONKÁS MELEGSZENDVICS>>> 

MELEGSZENDVICS ÚJRAGONDOLVA>>> 

FRANCIA SAJTOS-SONKÁS MELEGSZENDVICS (CROQUE MONSIEUR)>>> 

Ezek is érdekelhetnek