Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halfilé sült paprikával

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 220 C-fokra előmelegítjük.

A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, és sütőlemezen a sütőben addig sütjük, amíg a héja kissé megfeketedik. Kivesszük, tálba tesszük, lefedve hűlni hagyjuk.

A paprikák héját lehúzzuk, húsukat feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, és serpenyőben 2 evőkanálnyi forró olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a paprikadarabokat, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint csipet cukrot is adhatunk hozzá, és lefedve 8-10 percig pároljuk.

A rizst megpároljuk.

A halat megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, meglocsoljuk citromlével, megkenjük olajjal, és felforrósított, bevonatos serpenyőben mindkét oldalán megsütjük, majd frissen őrölt színes borssal meghintjük. A paprikával és a rizzsel azonnal kínáljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss