A hagyományos vasi, zalai dödölle elkészítéséhez a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. A víz egy ujjnyival lejjebb érjen, mint a burgonya, és főzés közben néha forgassuk meg, hogy egyenletesen főjön.
Közben a felaprított hagymát sertészsíron megpirítjuk, majd ha kész, levesszük a tűzről.
Ha megfőtt a krumpli, krumplinyomóval összetörjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és kb. 6-8 percig tűz felett keverjük egy fakanállal, egészen addig, amíg a tészta el nem válik az edény falától.
A tésztát lisztezett felületre tesszük, kézzel ellapítjuk, a tetejét is meglisztezzük, majd pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral kiszaggatjuk.
A kiszaggatott dödölle mindkét oldalát zsíron megsütjük, hozzáadjuk a hagymát, és frissen, tejföllel a tetején tálaljuk.
Nézd meg videón, hogy készül a hagyományos vasi, zalai dödölle: