Elkészítés: 1. A krumplit megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk. Annyi sós vízben feltesszük főni, hogy 2 ujjnyira ellepje. Ekkor még kavargathatjuk. Amikor a krumpli már majdnem megfőtt, a tetejére szitáljuk a lisztet úgy, hogy a liszt ne érjen a fazék falához. Addig főzzük, amíg a liszt meg nem fő.
2. A levét leöntjük róla, kicsit hagyunk rajta. Összetörjük, amíg sima nem lesz, ha kicsit kemény, akkor teszünk még rá a főzőléből. A krumplis-lisztes keveréket hagyjuk kihűlni. Ez fontos, különben ragadni fog.
3. Evőkanállal kiszaggatjuk, kevés olvasztott vajat csorgatunk rá. Ízlés szerint túróval és tejföllel kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre