hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dödölle - az eredeti recept

MME MME
45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A megtisztított és felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, kicsi vizet hagyjunk rajta, majd visszatesszük a tűzhelyre és folyamatos lassú melegítés és határozott keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Addig keverjük és törjük, amíg egységes masszát kapunk belőle.
  2. Ha a massza kihűlt, evőkanállal galuskákat szaggatunk belőle és kevés zsírban vagy olajban a dödölle mindkét oldalát ropogósra pirítjuk.
  3. Pirítás közben adhatunk hozzá apróra vágott vöröshagymát. De a hagymát vékony karikákra is vághatjuk, forgassuk meg kukoricalisztben és bő olajban süssük aranybarnára, Tegyük a készre sütött dödölle tetejére tálaláskor.
  4. Tejföllel díszíthetjük, de a legjobb ha külön is kínálunk mellé tejfölt, mert sok tejföllel finom igazán a dödölle.

Nézzétek meg videón, hogyan készül az eredeti zalai dödölle:

Ezek is érdekelhetnek